Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с бекон и гъби

Ризото с бекон и гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Ризото с бекон и гъби1 / 2
20/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • бекон - 200 г
  • олио - 3 с.л.
  • бульон - 700 мл пилешки или зеленчуков
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 счукани скилидки
  • печурки - 10 бр. средно големи
  • черен пипер
  • целина
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тиган и изпържете ситно нарязания бекон, докато стане хрупкав. Прибавете нарязаните чесън и лук и ги запържете до омекване.

Прибавете ориза и разбъркайте. Залейте с бульона и оставете сместа да поври.

Когато оризът поеме, добавете още малко бульон. Когато половината от бульона е усвоен, добавете нарязаните гъби.

Долейте останалия бульон, но внимавайте оризът да не се размекне. Подправете със сол и черен пипер и украсете с прясна целина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: