Класически Бьоф Строганов

17/12/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 682
  • Преглеждания за месеца251
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта се доближава до оригиналната от 19-ти век и е различна от съвременните вариации с множество съставки и гарнитури.

Изцедете киселото мляко добре. Нарежете месото на ивици (може и на кубчета) и го запържете в 2 супени лъжици олио за около 5 минути.

Извадете месото и изхвърлете мазнината. В нов съд разтопете маслото и добавете 2 нарязани глави лук. Запържете за 3 минути, след което добавете месото.

Овкусете със сол и черен пипер и гответе още 10 минути, като разбърквате периодично. Междувременно разбийте добре киселото мляко (или сметаната).

Добавете горчицата и разбъркайте. След това направете същото с киселото мляко и махнете от огъня. По избор може да добавите магданоз. Сервира се с филийки домашно приготвен хляб.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар