Бьоф Строганов с коняк

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Бьоф Строганов с коняк1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • коняк - 40 мл
  • печурки - 200 г
  • сметана - 600 мл течна
  • лук - 1 глава
  • масло - 80 г
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се начуква. Нарязва се на парченца с 1 сантиметър дебелина и 5 сантиметра дължина.

Месото се запържва в маслото, поръсва се със сол. Гъбите се нарязват на тънки филийки и се запържват.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто. Сметаната се кипва.

Месото се смесва със сметаната, коняка, гъбите, лука и се сервира горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: