Начин на приготвяне
Спагетите се сваряват по описание на производител. Изцеждат се.
В купа се поставя каймата, наситнен лук, яйцето, сол, черен пипер, червен пипер, малко наситнен магданоз, галетата. Каймата се размесва добре с ръце.
Вода се добавя малко, за да е по-гъста каймата и да не е мека и по-течна, затова се преценява колко да е галетата от 2 до 3 с.л.
В дълбок тиган със загрят зехтин се подреждат кюфтенцата с големина на голф топка.
Поръсват се с настърган чесън. Пържат се до приятен загар от всички страни с капак.
Гъбите се обелват и се отстранява пънчето. Нарязват се на филийки. Чушките на жулиени и всичко това се добавя към кюфтенцата. Задушава се за няколко минути и се добавя доматеното пюре разтворено в малко вода. Долива се останалата водата, сметаната и начупено кубче бульон.
Посолява се със сол и прясно смлян черен пипер. Оставя се на умерен котлон да къкри за около 5 до 7 мин. Накрая се поръсва с наситнен магданоз и киселите краставички, нарязани на жулиени. Сваля се от огъня и се заливат спагетите.
Сервира се.
Източник: 24 kitchen Рудолф ван Зее.
Спагетите Строганов с кюфтенца са много вкусни!