Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Гюзлеме с месна плънка

Гюзлеме с месна плънка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Гюзлеме с месна плънка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Гюзлеме с агнешко - отсега спазваме диета, за да можем да изядем повече от него!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • агнешко месо - 500 г смляно, може пилешко или свинско
  • лук - 1 глава кромид
  • магданоз - около 7 стръка
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - лют на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набрашнете добре плота, изсипете всичкото брашно и направете кладенче в средата, където постепенно добавяйте водата, маята и солта. Замесете тестото и го оставете да втаса половин час.

Набрашнете плота отново, размесете тестото, разделете го на топки, които трябва да разточите на тънки кори.

Пригответе месната плънка като запържите накълцания лук, прибавите каймата и магданоза и овкусите с подправките. Напълнете с малко от плънката всеки разточен лист, навийте го на руло.

Изпечете гюзлеметата на широк сач за по 3 минути от всяка страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
45
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

надету
надету
Оригиналната рецепта за гюзлеме тесто се прави без мая.
Само брашно,вода,сол,оцет,мас.Разточва се на тънък лист, поръсват се само с натрошено сирене и се загъват четирите краища, като плик /писмо/ и се печат на сач.
Може по вкус и с друга плънка.
01.10.2013 20:19
2
диана
диана
Рецептата е чудесна и със сигурност скоро ще я изпробвам!
29.06.2013 20:23
1