Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пиле малигатони

Пиле малигатони

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пиле малигатони2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ароматът на това пиле ще ви плени и непременно ще си сипете втора порция"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 900 г , обезкостено и нарязано на кубчета
  • вода - 2 1/2 ч.ч.
  • кардамон - 6 зелени шушулки
  • канела - 1 пръчка
  • къри - 4 - 6 листа
  • кориандър - 1 с.л. на прах
  • кимион - 1 ч.л.на прах
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • черен пипер - 12 зърна (цели)
  • карамфил - 4 бр.
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • кокосово мляко - 115 г
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - от 2 бр. лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете пилешкото в дълбока тенджера, залейте го с водата и гответе, докато месото омекне. След това извадете кубчетата пиле и ги отцедете добре. Запазете бульона.

Затоплете бульона и сложете в него да се варят всички останали подправки.

Изчакайте да покъкри за около 10-15 минути, след това прибавете отново пилете в супата. Гарнирайте с пържен лук и нарязан кориандър и сервирайте гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: