Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Италиански пай със сушени плодове

Италиански пай със сушени плодове

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Италиански пай със сушени плодове2 / 2
07/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кайсии - 1 00 г сушени
  • смокини - 100 г сушени
  • сини сливи - 50 г (без костилки) сушени
  • фурми - 50 г
  • портокали - 30 г захаросани портокалови кори
  • мед - 4 с.л.
  • коняк - 2 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • мая - 20 г
  • масло - 3 с.л.
  • бадеми - 100 г филирани
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Портокаловите кори и сушените плодове се режат на ситно и се смесват. Заливат се със смес от подгрят мед и коняк, лимоновата кора и сока. Оставят се за 5 часа.

От брашното, маята, млякото, 2 супени лъжици масло, яйцето и солта се замесва тесто и се оставя за половин час на топло. Добавят се сушените плодове със сока.

Добавят се бадемите и всичко се разбърква. Тестото се слага в тава, постлана с хартия за печене, и се оставя на топло за половин час. Пече се 1 час на 180 градуса и се намазва с останалото масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
Истинска прелест.
08.01.2016 21:49