Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Украински бисквити с три вида ядки

Украински бисквити с три вида ядки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Украински бисквити с три вида ядки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 900 г
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • масло - 300 г
  • сметана - 300 г
  • лешници - 100 г
  • бадеми - 100 г
  • орехи - 200 г
  • кардамон - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява на бавен огън и се оставя леко да се охлади. Орехите се запичат на сух тиган, претъркват се между дланите, за да паднат ципите на ядките, и се режат на едро.

Бадемите и лешниците се натрошават на едро. Яйцата се разбиват със захарта и по малко се добавя брашното, сметаната и смленият кардамон.

Тестото се меси десетина минути, добавят се ядките и се смесват така, че да се разпределят равномерно.

Тестото се разточва и се изрязват кръгчета. Слагат се в тава, намазана с мазнина, и се пекат 25 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: