Немски марципанови бисквити с канела

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър324
01/01/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо725
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр. (белтъци)
  • пудра захар - 500 г
  • бадеми - 550 г (смлени)
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонов сок - ½ с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг. Добавя се на порции пудрата захар и се разбива до гладка смес. Пет супени лъжици се оставят за глазура.

Бадемите се смесват с лимоновия сок и канелата. Тази смес се добавя към белтъците. Получава се марципан и се оформя топка, която се оставя за половин час в хладилника.

Студеният марципан се разточва върху дъска, поръсена със захар, на кора с дебелина 1 сантиметър. Изрязват се звездички с формички и се редят в тава, постлана с хартия за печене.

Намазват се с белтъчната глазура и се оставят за 30 минути в хладилника. Пекат се 20 минути на 120 градуса. Охлаждат се и се сервират.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар