Телешко по флорентински

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Телешко по флорентински2 / 2
01/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1500 г
  • спанак - 250 г
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • за соса
  • сол - 1 щипка
  • масло - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 с.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива, дръжките се отстраняват. Спанакът се бланшира за една минута във вряща солена вода и се отцежда. Полива се със студена вода и отново се отцежда.

Лукът и чесънът се режат на ситно. Смесват се със спанака, добавя се черният пипер. Месото се измива и се подсушава. Прави се дълбок разрез. Разтваря се с ръце и в него се слага спаначената плънка. Притиска се и се връзва с конец.

Пече се на 200 градуса 30 минути, завива се с фолио и се пече още 30 минути. Приготвя се сос, като се смесват виното, маслото, соевият сос и 50 милилитра вода. Добавя се брашното и се разбърква.

Всичко се готви на бавен огън 3 минути при непрекъснато бъркане. Месото се реже на парчета и се полива със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: