Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Вкусен и лесен сладкиш с кокосова плънка

Вкусен и лесен сладкиш с кокосова плънка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Вкусен и лесен сладкиш с кокосова плънка1 / 2
10/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - ¾ ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • брашно - 1 и ½ ч.ч.
  • за плънката
  • захар - ¾ ч.ч.
  • кокосови стърготини - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива, смесва се с киселото мляко и захарта, добавя се пресятото брашно, смесено с бакпулвера.

В отделен съд се смесват захарта с кокосовите стърготини и ванилията.

Половината тесто се слага в тава, постлана с хартия за печене. Излива се плънката и се покрива с останалото тесто.

Пече се 30 минути на 180 градуса. След десетата минута се покрива с фолио, за да не изгори. По желание украсете и отгоре със смес от кокосови стърготини и сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дима
Дима
Според мен тази рецепта е незавършена и в този вид надали ще се получи нещо! Впрочем явно в сайтовете няма редактор, който да следи съдържанието и евентуални пропуски.
Аз обаче бях забъркала част от продуктите и реших да импровизирам! Струваше си! Получи се чудесно!
Ето какво добавих:
За крема - 1 кутия ескузия,4-5 капки лимонов сок, около 30-40 мл. ябълков сок, 1 ванилия
За тестото - вместо 1, 2 яйца (може и 3),около 40 грама разтопено масло, 2-3 капки есенция ром
Разделих самото тесто на 2 части, като ведната добавих какао

След това в тясна и дълга тава първо изсипах какаовото съдържание, след това крема, накрая бялото тесто.
Сложих на 180 градуса, но на 30-та минута беше все още сурово, увеличих на 200 градуса и пекохоще около 40 минути - беше готово!
Получи се превъзходно, въпреки че не обичам тестени сладкиши!
Дано съм била полезна!
31.01.2016 15:50
1
някоя която търси разбираема рецепта
някоя която търси разбираема рецепта
Това не е за начинаещи, нищо не разбрах, как се приготвя крема, не може ли по-подробно.Нали публикувате за другите, защо е неясно?
23.01.2015 09:34
5
1