Начин на приготвяне
Яйцето се разбива, смесва се с киселото мляко и захарта, добавя се пресятото брашно, смесено с бакпулвера.
В отделен съд се смесват захарта с кокосовите стърготини и ванилията.
Половината тесто се слага в тава, постлана с хартия за печене. Излива се плънката и се покрива с останалото тесто.
Пече се 30 минути на 180 градуса. След десетата минута се покрива с фолио, за да не изгори. По желание украсете и отгоре със смес от кокосови стърготини и сметана.
Коментари
Аз обаче бях забъркала част от продуктите и реших да импровизирам! Струваше си! Получи се чудесно!
Ето какво добавих:
За крема - 1 кутия ескузия,4-5 капки лимонов сок, около 30-40 мл. ябълков сок, 1 ванилия
За тестото - вместо 1, 2 яйца (може и 3),около 40 грама разтопено масло, 2-3 капки есенция ром
Разделих самото тесто на 2 части, като ведната добавих какао
След това в тясна и дълга тава първо изсипах какаовото съдържание, след това крема, накрая бялото тесто.
Сложих на 180 градуса, но на 30-та минута беше все още сурово, увеличих на 200 градуса и пекохоще около 40 минути - беше готово!
Получи се превъзходно, въпреки че не обичам тестени сладкиши!
Дано съм била полезна!