Лесен сладкиш Наполеон

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
542771792092
Лесен сладкиш Наполеон
Снимка: Ваня Стойчева
1 / 3
11/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Рецепта за щастие Домашни Наполеонки за всички и по всяко време!"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 кг
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - с вкус на сметана
  • яйца - 2
  • масло - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се слага в правоъгълна тава. Поотделно се пекат се двата блата, които се съдържат в опаковката.

За крема: Първо се прави нишестеният крем - млякото се сварява, овкусява се със захарта. На тънка струйка се слага нишестето, предварително разтворено с вода в отделни купичка.

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Разбиват се белтъците до пухкав сняг. Жълтъците се разбиват, за да могат да се добавят на тънка струйка към нишестеният крем.

Когато нишестеният крем е поистинал, към него се добавят желтъците и маслото и се бърка с бъркалката от миксера, но на ръка. Накрая се добавят и белтъците, внимателно, за да не ми се загуби обема.

Кремът трябва да е много добе изстинал, иначе ще промени консистенцията на хубавото бутер тесто.

Подреждат се блат, крем, блат, крем, блат, крем, блат. Т.е. имаме четири блата, защото сме разрязали наполовина вече изпечените блатове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: