Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи, печени с горчица

Картофи, печени с горчица

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Картофи, печени с горчица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Това са картофите с най-хрупкавата коричка, с които ще изпиете не една или две бири в компанията на приятели"

Необходими Продукти

  • горчица - ½ ч.ч. сладка + 2 с.л. люта
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • риган - 1 с.л.
  • морска сол - 1 ч.л.
  • картофи - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се слага фолио и се намазва със зехтин.

Двата вида горчица, лимоновият сок, нарязаният на ситно чесън, солта и риганът се смесват и с маринатата се заливат обелените и нарязани на резени картофи.

След 10 минути картофите се слагат в тавата и се пекат 20 минути на 190 градуса. След това се обръщат и се пекат още 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: