Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Топла салата от калмари и аспержи

Топла салата от калмари и аспержи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Топла салата от калмари и аспержи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • калмари - 400 г (от консерва)
  • аспержи - 200 г
  • кашкавал - 50 г
  • салата айсберг - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • крутони - 1 шепа
  • яйца - 2 бр. (сварени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се запържват за 2 минути в смес от зехтина и маслото. Поръсват се с настърган кашкавал и се разбъркват.

Свалят се от котлона и се поръсват със сол. Калмарите се режат на тънки ленти. Яйцата се режат на половинки.

Аспержите се режат на едро. В голяма купа се смесва накъсаната на парчета салата айсберг, калмарите, аспержите и крутоните.

Напръскват се с изцедения лимонов сок. Разпределя се в чинии и се украсява с половинки яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: