Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панирани рибени топки

Панирани рибени топки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Панирани рибени топки1 / 2
14/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • риба - 600 г мерлуза
  • картофи - 600 г
  • олио - 2 ч.ч. за пържене
  • яйца - 2 броя
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете рибата, сложете я да се посвари, отстранете костите и я смелете. Към нея прибавете сварените и пюрирани картофи, като овкусите със сол и черен пипер.

От тази смес се оформят топки с големината на мандарина.

Рибените топки се потапят в разбитите яйца и се пържат в сгорещеното олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
46
31
21
10
Дай твоята оценка: