Рибени кюфтенца

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Рибени кюфтенца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10-12 бр.
"Подаряваме стек бира за всеки 1000 лайка, които съберат тези кюфтенца"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • риба - 250 г сьомга или риба тон от консерва
  • лимони - 1 бр.
  • копър - ситно нарязан
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите, увийте ги във фолио и ги сложете да се запекат във фурна докато омекнат. След това ги обелете и намачкайте.

Рибата се посолява и се изпича във фурна, загрята на 180 градуса. След това се накъсва на малки парченца. Размесва се с картофите, копъра, 1 ч.л. ситно настъргана лимонова кора и 1 с.л. лимонов сок.

Оформят се кюфтенца, които се овалват в брашното. Слагат се в подходящ съд и се поставят в хладилника за 1 час или във фризера за 30 минути.

Тиганът се загрява, слага се мазнина и кюфтенцата се запържват от двете страни до почервеняване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: