Рибени кексчета

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Рибени кексчета1 / 2
30/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Разкошно рибено предястие, което задължително поднасяме с най-доброто си бяло вино"

Необходими Продукти

  • риба тон - 200 г от консерва
  • овесени ядки - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • йогурт - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата тон се отцежда от соса в консервата и се разбърква добре, добавят се овесените ядки.

Яйцето се разбива и се добавя към сместа. Добавя се бакпулверът, солта и всичко се разбърква внимателно.

Накрая се добавя йогуртът, сместа отново се разбърква и се разпределя във формички за кекс, които се пълнят на не повече от две трети.

Пекат се 25 минути на 180 градуса. Вадят се, оставят се да изстинат напълно и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: