Туршия – парена

ЕленаЕленаНовак
24/07/2018
"Затворете парена туршия сега и зимата ще ни споменавате с добро!"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 160
  • Преглеждания за месеца5566
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се и се изчистват камби, зелени домати, карфиол, моркови, зеле и целина. Смесва се водата с оцета, солта, захарта, черен пипер, бахар, дафинов лист и се слага да заври в голям съд.

Във врящата смес се пускат почистените камби и се държат докато марината отново заври след което се изваждат. По същия начин се обработват и зелените домати, но предварително надупчени с вилица.

На дъното на буркана се слагат зелените домати след това морковите, изчистени и нарязани на кръгчета, върху тях камбите с парченца карфиол по средата и най-отгоре нарязаното зеле. Между така наредените зеленчуци се слага по малко чесън и нарязана целина.

Заливат се с изстиналата марината, към която се прибавя олиото.

Бурканите се затварят и се стерилизират около 10 мин.

Рейтинг

5 6
4 3
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар