Топла торта Наполеон

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
31/12/2014
"Една толкова вкусна торта, кръстена на един толкова амбициозен мъж, станал император "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 888
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 500 г
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 100 г
  • захар - 450 г
  • брашно - 2 с.л.
  • нишесте - 2 с.л.
* мерки и количества
Торта Наполеон

Начин на приготвяне

Тестото се разточва на кори, набождат се с вилица и се пекат по 5 минути на 180 градуса. Приготвя се крем, като млякото се кипва. В това време се разбиват яйцата със захарта, нишестето и брашното.

Тази смес се налива на тънка струйка във врящото мляко и се оставя да кипне. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади до 40 градуса. Добавя се омекналото масло и се смесва до разтварянето му.

С този крем се намазват блатовете и се редят един върху друг, като върху последния блат се слага крем, а отгоре тортата се поръсва с натрошени трохи от изпеченото тесто. Десет минути след намазването с крем тортата Наполеон може да се поднася.

Сладкарска шпатула за заглаждане с дръжка-14%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сладкарска шпатула за заглаждане с дръжка
7.00 лв.
6.00 лв.
Виж ››

Със сладкарска шпатула в ръка ще приготвите впечатляващи торти и сладкиши. Лесно заглаждане и оформяне на блатове, стени или повърхност на сладкарското изделие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар