Начин на приготвяне
Приготвя се тестото, като брашното се пресява със солта, добавя се зехтинът, сокът на лимона и 1 чаша вода. Замесва се тесто и се оставя в купа. Ядките за плънката се смесват и се запичта на сух тиган за 5 минути.
Нарязват се на едро. Слагат се в купа, добавя се медът и се разбърква. Тестото се разделя на три равни части. Първата се разточва на голям тънък кръг и се слага в намазана с мазнина тава.
Върху тестото се слага половината от плънката. Отгоре се покрива с още един тънък кръг от тесто и се покрива с останалата плънка. Прави се последен тънък кръг от тесто и се покриват ядките. Краищата се защипват. Напръсква се с малко вода и се поръсва със сусам.
С остър нож се правят разрези върху пая и се пече 40 минути на 180 градуса. Смесват се захарта, медът и лимоновият сок и се варят 5 минути на бавен огън. С този сироп се полива горещият пай и се поднася студен.