Реване от Исперих

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Реване от Исперих1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 100 г
  • грис - 25 г (5 ч.л.)
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 50 г
  • вода - 5 мл (1 ч.л.)
  • ванилия - 1 прахче
  • за сиропа
  • захар - 300 г
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците на водна баня с половината захар, докато стане пухкав крем и захарта се разтопи. Продължете разбиването, докато сместа се охлади.

Отделно разбийте на твърд сняг белтъците с останалата захар. Внимателно ги смесете с жълтъците, като разбърквате леко.

Едновременно с това поръсвайте по малко от брашното и гриса и обърквайте.

Ароматизирайте с ванилия и прехвърлете в намазнена тава, поръсена с малко брашно. Изпечете в умерена фурна до готовност.

Сварете сироп от захарта и водата и залейте върху изстиналия блат, докато сиропът е още топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: