Начин на приготвяне
Разбийте мекото масло, добавете постепенно двата вида захар, ванилията и се разбива до получаване на хомогенна смес. Добавете 1 цяло яйце, а след него и жълтъка.
Смесете брашното, бакпулвера и солта и го добавете към яйчната смес. Натрошете шоколад на парченца, изсипете ги в сместа и разбъркайте, за да се разпределят равномерно.
От тестото оформете салам, обвийте го с фолио и го оставете да стегне за 30 минути в хладилник. Извадете тестото, разрежете го на шайби, подредете ги в намаслена тава, като леко ги натиснете с ръка.
Бисквитите се пекат около 10-12 минути (крайчетата трябва да покафенеят) на 180 градуса. Топлите бисквити са меки, но щом престоят около час стават хрупкави.
Коментари