Пиле с лимони и розмарин

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пиле с лимони и розмарин2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • розмарин - 4 стръка
  • магданоз - 1 връзка
  • мед - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива, внимателно се повдига кожата и месото се натрива със сол отвън и отвътре. Магданозът се намачква леко и заедно с розмарина се натъпква в пилето.

Лимонът се измива добре и се нарязва на тънки резени. Поливат се със затоплен мед и се напръскват със зехтин. Резените лимон се слагат под кожата на пилето.

Цялото пиле се намазва от всички страни със зехтин и се слага в тава, намазана с мазнина. В тавата се налива 1 чаша вода и пилето се слага в загрята на 220 градуса фурна. Пече се 15 минути. Фурната се намалява до 170 градуса и пилето се пече още 40 минути.

Кожата трябва да стане златиста. Пилето се вади от фурната, покрива се с фолио и се оставя за 10 минути. Розмаринът и магданозът се вадят от пилето, то се нарязва и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: