Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена пъстърва с лимон и розмарин

Печена пъстърва с лимон и розмарин

Печена пъстърва с лимон и розмарин
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
30/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Няколко капки лимон и клонка розмарин - само от това има нужда перфектната пъстърва"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • олио - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • лимон - 1 бр
  • розмарин - листа
  • гарниране
  • кисели краставички
  • картофи - сварени
  • магданоз - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите, измива се обилно със студена вода. В купа с олио добавяме стрък пресен розмарин, черен пипер, сол и сок от лимон.

Намазваме двете риби от всички страни и коремната кухина също. Лимонът се нарязва на кръгчета и поставяме по две парчета във вътрешността на рибата с клонка розмарин.

Покрива се с фолио и оставяме за 1 час в хладилника.

Загрява се скара, печем рибата от двете страни до готовност.

Сваряват се картофи, нарязани на кръгчета, овкусени и поръсени с нарязан пресен магданоз.

Сервираме рибата с кисели краставички и картофки.

Върви с чаша бяло вино! Печената пъстърва с лимон и розмарин е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: