Пилешка яхния

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пилешка яхния2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Тази бабина рецепта буквално ни шашна! Вижте тайната съставка, която прави вкуса на тази селска пилешка яхния неповторим"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг бутчета, крилца
  • пилешки дробчета - 300 г
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 настърган
  • домати - 1.5 кг
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • червено вино - 150 мл по желание
  • чубрица - ронена на вкус
  • олио - 80 мл
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пилешкото с малко черен пипер и го запържете от всички страни в голяма тенджера. Извадете запърженото месо и на негово място добавете дробчетата и запържете и тях.

Извадете дробчетата при пилето, долейте още мазнина при нужда и запържете накълцания ситно лук, настърганите моркови, няколко скилидки чесън по желание. Прибавете месото и долейте малко вино.

След като се изпари, добавете предварително смлените домати. Оставете ястието да къкри, докато сосът се редуцира и месото е напълно готово.

Посолете на вкус, добавете останалите подправки и доварете за още 10 минути. Ако сосът ви се струва твърде рядък, сгъстете с 1 с.л. брашно, размито в малко студена вода.

При поднасяне поръсете пилешката яхния със скълцан магданоз.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за пилешка каша или картофена яхния с пилешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: