Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пъстърва със зелен сос

Пъстърва със зелен сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пъстърва със зелен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Няма тайни в приготвянето на ароматна пъстърва - трябват ви свежи зелении и масло, разбира се"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 кг
  • масло - 125 г
  • галета - 100 г
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/3 ч.л.млян
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се поръсва със сол и черен пипер.

Овалва се добре в галетата и се запържва от всички страни в загрятото масло. Вади се от тигана и се оставя в топли чинии.

В маслото се задушава магданозът, нарязан на ситно. Пъстървата се залива обилно със соса и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: