Руски плюшки с канела

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руски плюшки с канела2 / 2
25/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
39 мин.
Общо
99 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кардамон - 20 семенни кутийки
  • брашно - 500 г
  • кафява захар - ½ ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • мая - 40 г
  • за плънката
  • масло - 50 г
  • канела - 1 ч.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • за украса
  • кафява захар - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с половин чаша топло мляко, докато се разтвори в него напълно. Добавя се останалото мляко, половината от пресятото брашно и яйцето.

Разбърква се добре и се оставя на топло за 1 час. Добавя се останалото брашно, омекналото масло, захарта, солта и счуканите семенни кутийки кардамон.

Замесва се еластично тесто. Оставя се за още половин час на топло. Тестото се разделя на 2 части. Всяка се разточва на правоъгълник. Намазват се с омекнало масло, поръсват се с канела и захар. Тестото се завива на руло и се реже на резени.

Редят се в постлана с хартия за печене тава, оставят се за още 30 минути на топло, намазват се с разбито яйце, поръсват се със захар и се пекат 10 минути на 220 градуса. Сервират се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: