Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Запеканки»Неаполитански специалитет с кайма и бадеми

Неаполитански специалитет с кайма и бадеми

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Неаполитански специалитет с кайма и бадеми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г телешка
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • бадеми - 1 шепа
  • лимони - 1 бр.
  • сметана - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва, изстисква се и се добавя към каймата. Бадемите се нарязват на ситно и заедно с яйцето, сметаната, сока на лимона и настърганите на ренде лук и чесън се добавят към каймата.

Накрая се добавят солта и захарта. Сместа се разбърква добре и се слага в намазана с мазнина тава.

Запича се до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
явно тази кухня не е моята, но не ми се струва, като нещо което ще да грабне вкусовете ми
06.05.2016 13:53