Пиле с домати и гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пиле с домати и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. около 1 кг
  • олио - 50 мл
  • масло - 30 г
  • домати - 150 г
  • печурки - 3 - 4 бр.
  • маслини - 10 - 12 бр.
  • бяло вино - 200 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте пилето и запържете парчетата в мазнина и малко водичка.

Извадете месото, посолете го и поръсете с черен пипер. В съда задушете последователно нарязаните на парчета домати и нарязаните на ивички гъби.

След омекването на гъбите, добавете червен пипер, месото и маслините.

Посолете ястието и го оставете да се довари на тих котлон. Преди да свалите от котлона, поръсете с скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: