Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Запечено ризото с киноа

Запечено ризото с киноа

MariyanaMariyana
Новак
11
Запечено ризото с киноа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • киноа - 160 г (2 малки пакетчета)
  • вода - около 3 ч.ч.
  • сол - 2 щипки или кубче зеленчуков или гъбен бульон
  • сметана - 1 малка кутия готварска (200 мл)
  • синьо сирене - по желание около 50 гр
  • лешници - 20 гр натрошени
  • рукола - 10 - тина свежи листенца за украса
  • пармезан - няколко люспи или малко настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте добре киноата. В подходящ съд сипете водата и добавете киноата. Сложете съда на котлона и оставете да заври. Сложете солта или бульона и варете около 15 мин.

При варене киноата увеличава обема си 4 пъти. Прецедете сварената киноа и я изсипете в съд за печене, като запазите малко от бульона, в който се е варила.

Изсипете сметаната, бульона и настържете синьото сирене. Разбъркайте. Нарежете лешниците и поръсете с тях сместа.

Печете в предварително загрята фурна, докато киноата поеме течността и лешниците се запекат. Сервирайте горещо. Гарнирайте със свежи листенца рукола и люспи пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: