Кюфтенца с киноа за бира

Кюфтенца с киноа за бира
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
"Дори и бирата вече е чула за здравословното хранене и сега настоява да я сервират само с вкусни кюфтенца с киноа"

Необходими Продукти

  • киноа - 250 г
  • краве сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 5 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • мащерка - на вкус
  • подправка - на вкус, за барбекю и скара
* мерки и количества

Начин на приготвяне

250 г киноа се измива през цедка и се накисва в съд с вода за 30 мин.

След това първата вода се изсипва. Киноата се вари в отношние 2:1 (2ч.ч. вода:1 ч.ч. киноа). Като заври, се оставя на бавен огън (3-4) за около 20 мин. Разбърква се от време на време.

Водата се поема и киноата набъбва.

В купа се смесват всички продукти: киноа, настъргано сирене, настърган кашкавал, яйца, магданоз, подправка за барбекю и скара и мащерка.

Оформят се топчета, овалват се в галета и се пържат в тенджерка с много и загрято олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: