Начин на приготвяне
Измийте и подсушете плешката. Разделете на половина и овкусете с черен пипер, сол, кимион и червен пипер. В купа смесете продуктите за маринатата.
Втрийте от маринатата и оставете месото във хладилник, покрито със свежо фолио да престои едно денонощие.
В сгорещено олио изсипете нарязания на кубчета лук и морков, към тях прибавете каймата и бекона. Овкусете с подправки. Пържете до готовност.
След това изсипете плънката върху месото, завийте на руло и увийте с конец. Сложете в тавичка за печене, ако имате останала плънка сложете и нея, заедно с 1 ч.ч. вода.
Завийте с фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 2 ч. и 30 мин. Сервирайте с гарнитура по ваше желание.