Бавно печена свинска плешка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Бавно печена свинска плешка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 2.2 кг
  • вода - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • чесън - ¼ с.л. на прах
  • сол
  • дафинов лист - 3 бр.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 175 градуса. Смесете заедно солта, чесъна и черния пипер.

Намажете с тази смес месото и го натрийте добре. Сложете плешката в тава. Добавете нарязания лук, водата и дафиновите листа.

Покрийте с фолио и запечете за 2.5-3 часа. Нарежете месото на порции и сервирайте с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: