Печен заек с горчица и кориандър

01/02/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 162
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива и се нарязва на порции и се осолява. Залива се със сос, приготвен от горчицата, кориандъра и соевия сос. Оставя се да престои 2 часа на студено, след което парчетата се овалват добре в галетата.

Лукът се нарязва на ситно, шунката се нарязва на кубчета. Запържват се в зехтина и сместа се прехвърля в тава. Отгоре се нареждат парчетата месо и се заливат с разтопеното масло.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече на 180 градуса час и половина. Фолиото се отстранява и тавата се връща във фурната за 10 минути, за да се получи златиста коричка.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар