Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Задушени пъдпъдъци с бяло вино

Задушени пъдпъдъци с бяло вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Задушени пъдпъдъци с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Истински деликатес, а се приготвя толкова лесно"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • вино - 200 мл бяло
  • олио - 100 мл
  • оцет - 3 с.л
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъците се измиват и се нареждат в голяма тенджера. Виното се смесва с олиото и оцета.

Пъдпъдъците се заливат с тази смес. Поръсват се със сол и черен пипер.

Лукът се реже на шайби и с него се покриват пъдпъдъците. Отгоре се слагат дафиновите листа и ястието се задушава, похлупено с капак, на слаб огън около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: