Патица, печена с прясно зеле

30/01/2015
emilia_andonova
отemilia_andonovaНовак
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 847
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патица - 2 кг цяла
  • зеле - 1 зелка (2 кг)
  • домати - 500 г
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - ронена, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете патицата, след което я разрежете откъм гръдната част, посолете на око и я сложете да се вари в малко вода, докато полуомекне.

Скълцайте ситно зелете и го задушете в мазнина и малко вода. Добавете обелените и нарязани ситно домати. Задушете с тях около 10 минути и объркайте с чубрицата и червения пипер.

Прехвърлете зелето в тава и отгоре сложете патицата. Залейте с бульон от варенето на патицата и сложете да се пече в умерена фурна.

По време на печенето обръщайте няколко пъти патицата.

Да ви е сладко! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар