Телешко бурито

MarianaMarianaДжедай7720
31/01/2015
"Огнено бурито с телешко месо, което гарантирано ще ви се услади!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 366
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешко месо - 600 г мляно
  • лук - 1 глава
  • мексикански микс - 1 консерва около 400 г (боб, царевица и лют сос)
  • ориз - 2 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • табаско - 1 ч.л.
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се запържва в олиото до омекване. След това се добавя оризът, запържва се до прозрачност. Следва телешката кайма, която се раздробява на малки парчета и се пържи до готовност.

В съда с каймата се добавят консервата, пресованият чесън и сосът Табаско. Сместа се разбърква добре.

По средата на всяка питка се поставя част от сместа, добавят се ситно нарязан пресен домат и магданоз. По желание може да добавите настърган кашкавал. Завивате на руло и поднасяте, докато са топли.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар