Печена пържола

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • пържоли - 1 голяма свинска, с кост или без
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - прясно смлян
  • мащерка - 2 щипки сушена
  • розмарин - 1 стръкче
  • чесън - 1 скилидка по желание
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пържолата с всички подправки, като притиснете добре и я начукайте. Не я изтънявайте много, за да остане сочна при печенето. По желание добавете и 1 скилидка смлян чесън.

Залейте с 1 ч.ч. вино и мариновайте за около 1 час.

След това загрейте мазнината в тиган и запържете от двете страни пържолата, за да се запечата.

Прехвърлете я в намазнена тавичка посолете на око. Долейте част от виното от мариноването и изпечете до готовност в по-силна фурна, като обърнете от двете страни.

Ако искате пържолата да стане по-хрупкава, може да поръсите с малко сусам преди печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
Направих я по ваша рецепта, но мащерката и розмарина заместих с чубрица и малко червен пипер.
15.01.2016 10:22