Народни наденици

Народни наденици

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
11/02/2015
"Българинът обича народните неща и това е още един вкусен повод за народна любов"
Приготвяне160 мин.
Общо160 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 432
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една част мазни свинско и 1 част крехко се смилат 2 пъти през машинка за месо. На всеки 2 кг месо добавете 3 глави предварително нарязан и запържен лук, сол, пипер, кимион и чубрица на вкус. Добавете и 2-3 счукани сушени и люти пиперчици и чаша бульон от месо.

Сместа се обърква много добре и се оставя да престои за 1 нощ. На следващия ден се пълнят тънки черва. Наденичките се завързват и се пускат във вряла вода. След завиране ги извадете и отцедете. Окачете ги да съхнат.

Така приготвените наденици са много вкусни печени или пържени с гарнитура от салата от кисело зеле, картофена салата, бобена салата или туршия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Магданозка
Магданозка
07.02.2021 15:14
Направих я и естествено се получи.Хареса я цялото семейство.Благодаря за рецептата.
0
0
Румен
Румен
09.09.2015 10:22
В домашната наденица най-важни са подправките.Аз добавям ким и чимен.Придобива един вкус на луканка или на пастърма.
0
0