Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Апетитна риба в бяло вино

Апетитна риба в бяло вино

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Апетитна риба в бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Романтика в чиния - само така бихме описали тази риба с бяло вино"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг филе
  • бяло вино - 300 мл сухо
  • лимони - 1 брой
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • картофи - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибеното филе се измива, подсушава с кухненска хартия и се отстраняват всички кости. Слага се в тенджера заедно с бялото вино, като се нарязва преди това на едри парчета.

Прибавя се маслото. Картофите се сваряват в подсолена вода, лимонът се нарязва на парчета и накрая се прибавя към рибата. Овкусете с подправките, похлупете и оставете да се задушава 15 минути.

Рибното филе се сервира с гарнитура от сварените картофи, поръсва се с малко магданоз и леко се залива с винения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: