Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Финландска рибена супа

Финландска рибена супа

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Финландска рибена супа1 / 2
09/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Знаете ли какво значи супа, нежна като кадифе?"

Необходими Продукти

  • сьомга - 400 г
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 50 г
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сметана - 500 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 зърна
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява и в него се пържат ситно нарязаните лук и моркови. Добавя се литър и половина вода, подправките и солта.

Картофите се режат на кубчета и се добавят във врящата супа. Варят се 10 минути.

Сьомгата се реже на кубчета. Дафиновият лист се вади и се изхвърля. Добавя се сьомгата и супата се вари още 10 минути.

Добавя се сметаната и супата се кипва, след което се сваля от котлона. Добавя се ситно нарязаният магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: