Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Италианска бобена супа

Италианска бобена супа

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Италианска бобена супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ето как италианските баби правят боб чорба на своите внуци"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г от консерва
  • зелен фасул - 75 г
  • фусили - 750 г
  • бульон - 1 л зеленчуков
  • чери домати - 8 бр.
  • риган - 2 с.л. сушен
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган, добавете нарязаните чесън, праз и ригана. Задушавайте около 5 минути.

Добавете двата вид боб, пастата и налейте бульона. След като той заври, намалете котлона и оставете зеленчуците да се варят на слаб огън 12-15 минути или докато пастата стане ал денте.

В загрято олио в тиган сложете целите чери домати и ги позапържете, докато на места леко почернеят. Внимателно ги намачкайте с лъжица и ги сипете в супата. Овкусете със сол и черен пипер. Поръсете с босилек и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: