Баница с фета и спанак

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
11/02/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции13 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо903
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете спанака и нарежете лука. Загрейте зехтина в съд на котлона и добавете лука, а малко след него и спанака. Овкусете с подправките. След като омекне спанакът, снемете съда от котлона. След като се охлади, добавете натрошеното сирене фета.

Намазнете със зехтин голяма тава и сложете 1-2 кори равномерно, като всяка се намазва със зехтин щедро. Отгоре сложете 1/3 от плънката и пак подредете така още 2-3 кори. Добавете от плънката и завършете с още един ред кори, плънка и пак кори - 2 пласта поне.

С помощта на остър нож нарежете баницата на квадрати (5х5). Полейте отгоре със зехтин и залейте с разбитите яйца с мляко или газирана вода. Оставете да престои за 15 минути и сложете баницата да се изпече в предварително загряна умерена фурна до готовност.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
28.00 лв.
21.56 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
сирене
сирене
04.04.2015 15:47
О ли го френ. Сирене се казва, фетата си яж в гърция
0
0