Билков бургер

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Билков бургер2 / 2
16/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • телешко месо - 750 г мляно
  • босилек - 2 с.л. пресен
  • лук - 2 - 3 пера див
  • розмарин - 1 с.л. пресен
  • мащерка - 1 с.л. прясна
  • лимони - 2 с.л. сок
  • галета - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • маруля - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • доматен сос - бутилиран
  • сол
  • черен пипер
  • франзели - или питки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете телешката кайма с билките, яйцето, галетата и лимоновия сок и месете до равномерното им смесване. Оставете готовата кайма за 30 минути в хладилник.

Разделете на 8-10 порции, придайте им правоъгълна форма и печете върху предварително загрята скара тип плоча или върху тиган с незалепваща повърхност. Печете по 5-8 минути на страна, до готовност.

Разрежете питките (франзелата) по дължина, но не докрай. Във всяка от тях сложете малко маруля, кръгчета домати, билковия бургер и гарнирайте с готов доматен сос или друг сос по избор. Сервирайте топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: