Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки гърди с естрагон

Пуешки гърди с естрагон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пуешки гърди с естрагон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 3 бр. големи (около 900 г)
  • естрагон - 2 с.л. пресен
  • бульон - 280 мл пилешки
  • царевично брашно - 1 с.л. разтворено в 1 с.л. вода
  • портвайн - 2 с.л.
  • масло
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сметана - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Поръсете пуешките гърди с черен пипер и сол, наредете ги в касерола, намазнена с олио и масло и ги запържете, докато придобият приятен загар. Отстранете отделилата се мазнина и прибавете естрагона, портвайна и буьона.

Кипнете сместа и оставете да се готви, докато бульонът се редуцира до 1/3 от първоначалния обем.

Запечете пуешкото във фурната за около 20 минути. Когато месото е готово за сервиране, го извадете и оставете настрана.

Сипете размитото с вода царевично брашно към сместа с бульона и загрейте на котлона, като постоянно разбърквате. Добавете сметаната. Нарежете пушеките гърди и ги сервирайте с вкусния сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: