Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Телешко месо с картофи и дюли

Телешко месо с картофи и дюли

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Неустоима комбинация от вкусове и аромати, която ще ви плени"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 - 400 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава, кромид
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • печурки - 5 - 6 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • дюли - 1 бр.
  • маслини - 10 - 12 бр.
  • доматен сок - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на парчета. Изпържваме го в сгорещено олио за 3-4 мин. След това изваждаме месото.

В същата мазнина задушаваме нарязаните на едро лук и моркови. Когато се задушат, добавяме и месото.

Добавяме червения пипер и доматеното пюре и доливаме топла вода, колкото да покрие месото. Оставяме яхнията да се готви на тих огън.

Когато започне да къкри, добавяме нарязаните на едро картофи и дюля, а също маслините и доматения сок.

Разтваряме брашното в малко вода и добавяме към ястието. Наливаме и виното и още малко вода.

Подправяме със сол и черен пипер и оставяме ястието да се готви.

Телешкото месо с картофи и дюли е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: