Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца с настърган кашкавал на фурна

Пилешки крилца с настърган кашкавал на фурна

MarianeMariane
Джедай
5611k
Пилешки крилца с настърган кашкавал на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6-8
"Запичате до съвършенство и после добавяте кашкавал - това е"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 24 бр.
  • галета - 140 г
  • масло - 200 г
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз - 10 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 170 г. В дълбок съд смесете галетата, маслото, настъргания кашкавал и подправките. Объркайте добре до получаването на еднородна смес.

С получената панировка оваляйте крилцата и приберете на студено за 30 минути.

Подредете крилцата върху хартия за печене и сложете във фурната за 30-40 минути, докато получат хрупкава, златиста коричка.

Сервирайте с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Иноваторката, как ще садържиш панировката върху крилцата? Ако се опитваш да правиш нещо като миланезе но спилешки крилца въпреки всичко ти трябва и яйце за да задържи панировката.
И отново ползваш индустриални продукти - няма да се очудя ако след някое и друго време като иновация ни представиш пецерта как се отваря консерва ....
17.02.2016 21:01