Опиянен сладкиш

ралицаралица
Новак
1979
Опиянен сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет
  • масло - 1 пакет (125 г)
  • бейлис - 3 с.л
  • За крема
  • крема сирене - 300 г
  • сметана - 200 г заквасена
  • бейлис - 3 с.л
  • захар - 200 г
  • За Заливка
  • захар - 100 г
  • шампанско - 200 мл
  • водка - 20 мл
  • сироп - 20 мл ягодов
  • желатин - 1 п.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават, объркват се с маслото и Бейлис и се разстилат в тава с откопчаващо дъно. Прибира се в хладилник да се стегне.

Разбива се сиренето със захарта и се обърква със сметаната, прибавя се Бейлиса. Изсипваме върху бисквитения блат и оставяме в хладилник.

Слагаме шампанското, водката и захарта в купа на слаб котлон, колкото да се разтопи захарта. Прибавяме и ягодовия сироп, отпенваме и прибавяме разтворения желатин. Изсипваме върху крема и оставяме да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка: