Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Пюрета»Пюре от пасирани зеленчуци

Пюре от пасирани зеленчуци

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пюре от пасирани зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 малка глава
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • картофи - 1 бр.
  • броколи - 3 - 4 розички или карфиол
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сметана - 2 с.л. заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете на еднакви парчета. Сложете вода на котлона с малко сол и пуснете зеленчуците да се варят до омекване.

След това прецедете зеленчуците, като запазите малко от водата.

Смесете зарзавата с подправките, зехтина и сметаната и пасирайте с пасатор, блендер или кухненски робот до гладкост, като доливате по малко от зеленчуковия бульон, докато пюрето добие желаната от вас гъстота.

Вместо сметана, може да приготвите пюрето с прясно мляко или кокосово мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: