Гратин с тиквички

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Гратин с тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"На френска вълна сме днес, затова и избрахме да хапнем сочен и свеж гратен с тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 460 г
  • сол - ½ ч.л.
  • вода - 150 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сметана - 150 мл
  • грюер - 2 с.л. може и чедър
  • черен пипер
  • масло - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте и нарежете тиквичките на кръгове. Наредете ги в тенджерка и ги залейте със подсолената вода. Задушете ги, докато водата се поизпари.

Смесете яйцето, сметаната и 1 с.л. от настъргания грюер. Овкусете със сол и черен пипер.

Внимателно наредете тиквичките във форма за печене, сипете отгоре сместа със сметаната и поръсете с останалия грюер.

Намажете с маслото и запечете за около 10 минути във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: